Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри говори преди медиите след победата над Лацио с 2:0 (след голове на Миралем Пянич и Марио Манджукич) във втория кръг на Серия А.

Той също коментира и представянето на звездата Кристиано Роналдо, който във втори пореден мач с екипа на „Старата госпожа“ не успява да се разпише.

Относно дебюта на Роналдо у дома, треньорът на „бианконерите“ коментира: „Италианският футбол е напълно различен от този в Испания. Роналдо разбира това, но той се представи много добре. Той е много смирена личност и аз съм много доволен от неговото влияние в срещата“.

Масимилиано Алегри

източник: Gulliver/Getty Images

Алегри обясни и защо е направил някои промени в състави в сравнение с успеха над Киево с 3:2 отпреди седмица. „Защо Дибала, Коста и Куадрадо не играха? Това беше друг мач в сравнение с този във Верона. Опасното днес бе ентусиазмът около Роналдо на стадиона, което можеше да ни обърка“, каза Алегри.

„Без Дибала имахме трудности да се движим между линиите на съперника, но пък за сметка на това се защитавахме добре и играхме силно през втората част“, добави той.

„Все пак съм щастлив от представянето на тима. Това беше нашият първи мач срещу един от най-силните отбори в страната и Юве изглеждаше добре. Смените – Коста, Джан и Бетанкур, повлияха положително на срещата“, каза още специалистът.

„Ние трябва да подобрим нашето темпо, нашия контрол и начина, по който четем играта. Но централните защитници направиха силен мач срещу мощните контри на Лацио. „Важното днес бе, че избрах състава според самия съперник – търсех спортно-технически и психически баланс в състава. Но това не означава, че тези на пейката са неизползваеми. Просто не мога да използвам повече от 11 души наведнъж“, сподели Алегри.