Треньорът на Ювентус - Масимилиано Алегри, остана доволен от победата с 1:0 над Фиорентинаа в първия полуфинал за Купата на Италия. “Банконерите” взеха преднина преди реванша през април с автогол на Лоренцо Венути в края. 

“Трябва да поздравим Фиорентина за доброто представяне. През първото полувреме два пъти ни хванаха на контраатака. Случи се и през второто, но за щастие грешките ни не бяха наказани. Не е лесно да спечелиш във Флоренция. Бяхме без доста важни играчи, но показахме зрялост”, коментира Алегри. 

“Като цяло стояхме добре в защита, с изключение на вече споменатите грешки. Дибала, Бернардески и Ругани вече са здрави и ще ни дадат повече опции. Артур има качества, но трябва да подава по-бързо. Хареса ми организацията в играта ни”, подчерта наставникът на Юве. 

“Влахович свиква все пвоече с начина ни на игра. Вече има определен синхрон между него и халфовете. Титлата? Абсолютно съм категоричен, че нямаме шансове за първото място. Шампионът ще събере 84-85 точки. Ние трябва да спечелим всичките си мачове, което е много трудно. Попитайте отборите на първите три места колко точки ще са им достатъчни за Скудетото”, добави Алегри.