Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри изрази желание да продължи договора си с клуба. Той поясни, че неговото бъдеще не зависи от финала на Шампионската лига в Кардиф срещу Реал Мадрид.

"Искам да остана, дори при загуба в Кардиф, но трябва да говорим за това и да се разберем. Вече направих избор и когато клубът реши, ще преговаряме, но няма да бъде тази седмица“, сподели Алегри.

„ Победа в Кардиф ще бъде кулминацията на това, което направихме през последните три години", добави наставникът на „бианконерите“.

Договорът на Алегри с Ювентус изтича след една година. След като зае мястото на Антонио Конте преди три години, специалистът изведе Ювентус до три титли в Серия А, три купи на Италия и два финала в Шампионската лига.

Алегри: Нямам проблеми относно продължаването на договора ми с Ювентус

„Когато от клуба преценят, че е подходящият момент, ще разговаряме относно моя договор. Те ще ми се обадят. Настоящият ми котракт с клуба е до 2018 година. Ще видим какво ще се случи. Аз искам да остана. Финалът в Шампионска лига по никакъв начин няма да повлияе на моето репение“, каза още Масимилиано Алегри.