Интер Милано все още е фаворит за спечелването на скудетото, заяви треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри. Лидерът в Серия А Юве играе с предпоследния Емполи у дома в събота, преди вниманието да се насочи към големия мач срещу втория Интер на 4 февруари.

Отборът на Алегри има 52 точки от 21 мача и е с точка пред Интер, който има мач по-малко.

"Интер е силен отбор; те са фаворитите и спечелиха много точки, така че трябва да се гордеем, че сме близо до тях", каза Алегри пред репортери.

"Това не означава, че трябва да се задоволяваме с това, което направихме до момента. Интер прави изключителни неща. Те току-що спечелиха Суперкупата на Италия и играха финал в Шампионската лига миналия сезон. Толкова е хубаво за нас да се изправим срещу тях", каза още Алегри.

Той също така предупреди, че третият Милан не отпада от надпреварата, въпреки че е на седем точки зад Юве.

"Не забравяйте за Милан. В момента те са спечелили повече точки от миналия сезон и лошият им момент е зад гърба им", каза той.

Алегри каза, че неговият отбор играе мач за мач и не се главозамайва, въпреки че е на върха.

"Безполезно е да мислим какво ще се случи след три месеца; футболът е толкова жесток - един ден си добър, но на следващия ден не си достатъчно добър. Трябва да дадем най-доброто от себе си и да вярваме в това, което правим. Самочувствието е жизненоважно и ако в края на сезона има по-добри отбори, ще ги поздравим."

Срещу Емполи Юве ще бъде без крилото Федерико Киеза, който се бореше с контузии през целия сезон.

"Надяваме се, че той ще бъде на разположение срещу Интер във възможно най-доброто състояние", каза Алегри.