Масимилиано Алегри заяви, че е важно Ювентус да последва победата над Милан миналия уикенд с нов положителен резултат срещу Верона в събота вечерта.

Треньорът на Ювентус даде обичайната си пресконференция преди мача, докато "бианконерите" проведоха последна тренировка преди следващия си двубой като гост в събота вечерта.

Алегри е сигурен, че неговият отбор не може да се разсейва от факта, че евентуална победа ще го изкачи на върха в Серия А.

В момента Ювентус се намира на трето място, на две точки от лидера Интер, но "нерадзурите" играят с градския си съперник Милан в неделя и Ювентус има шанс да поеме лидерството в класирането за първи път този сезон.

"Верона е физически силен отбор, имат добри играчи. Трябва да постигнем добър резултат, за да затвърдим победата срещу Милан. Никой не обича да подценява Скудетото. Трябва да сме реалисти. Работим усилено и трябва да продължим да го правим, ако искаме да се подобряваме", заяви треньорът.

"Ювентус има страхотно бъдеще, всички ние трябва да израстваме на техническо и на психическо ниво, за да изградим солиден отбор. Нашата цел е да бъдем в топ четири", добави той.

Алегри беше попитан дали загубата от Сасуоло по-рано през сезона може да окаже влияние на тима Ювентус в предстоящия двубой.

"Бях спокоен и преди срещата сус Сасуоло. Утре е различен мач, ще играем у дома пред привържениците си. За да спечелим, винаги трябва да бъдем по-добри от противника. Не трябва да мислим за факта, че можем да излезем на върха в класирането", заяви Алегри.

В тима се очаква завръщането на нападателите Федерико Киеза и Душан Влахович.

"Всички са добре, Киеза се завърна след три седмици без тренировки и имаше добра седмица. Влахович вече също е на линия. Все още не съм взел решение за състава, ще го направя утре сутринта", допълни Алегри.

Той също изказа мнение за младите играчи Джоузеф Нонге и Ханс Николуси Кавиля.

"Нонге е младо момче, което знае как да играе футбол много добре, но трябва да се научи да прави много други неща. Той трябва да работи върху физическите си качества, които малко му липсват, както и върху техническите аспекти. Останалото е въпрос на израстване като отбор. Балансът и ежедневната работа са основата. Ханс играе добре като полузащитник, интелигентен е, тренира добре", завърши мениджърът на Ювентус. / БТА