Старши треньорът на Ювентус - Масимилиано Алегри, похвали своите футболисти за борбеността и за това, че не се предадоха при зрелищното голово равенство от 3:3 срещу Аталанта в неделя вечер. Това беше и първи двубой за „биаконерите“, след като им бяха отнети 15 точки заради разкритията, свързани със завишени трансферни такси, увеличаващи капиталови печалби и да балансиращи счетоводни книги.

36 снимки

„Момчетата играха добре срещу талантлив, физически здрав отбор, какъвто е Аталанта. Не беше лесно да останем концентрирани, но показахме професионализъм, отговорност и желание да продължим работата, която започнахме. Трябва да продължим да вършим нашата работа, която е на терена. Трябва да благодарим на играчите за това, което направиха тази вечер, защото осъзнавам, че влияе зле на психиката да видиш как отиваш от второ или трето място на десето. Играчите и всички останали трябва да бъдат поздравени“, каза Алегри пред италианската медия DAZN след мача.

„Доволен съм как реагираха играчите на терена, но за съжаление грешките ни струваха скъпо. Можехме да спечелим с 5-2, но загубихме фокус. Сега всичко е толкова сложно, че трябва да правим странни неща, за да напреднем в класирането. Мисля, че със 71 точки вероятно ще влезем в Шампионската лига, но не знам дали можем да го направим. Трудно е, но имаме да се борим в Серия А, Купата на Италия, Лига Европа, така че правим всичко стъпка по стъпка. Невъзможно е да мислим толкова далеч в бъдещето“, допълни още италианският специалист.