Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри се ядоса на начина, по който отборът му допусна гол в последните минути на дербито с Наполи (0:1), но генерално даде добра оценка на футболистите за представянето им в хода на сезона. 

“Много е жалко да загубиш по този начин. Трябваше да сме по-внимателни при ситуацията с гола. Сами изпуснахме мача. Не играхме лошо, но допуснахме глупав гол. Толкова е елементарно, погледнете! Тече 93-а минута и в наказателното поле трябва да има футболисти, които да се отбраняват. Но всичко това е част от процеса на развитие на отбора. Факт е обаче, че в някои ситуации действахме прекалено бавно”, коментира Алегри. 

“Наполи е силен отбор, който скоро ще стане шампион. Тъжно е, но нашата цел е да задържим мястото си в топ 4. Освен това продължаваме в Лига Европа и Купата на Италия. Трябва да запазим спокойствие и да приемем решенията на съдиите, както винаги сме го правили. Имаше и добри, и лоши решения. Няма смисъл да хабим енергия за нещо, което не можем да променим. Днес съдията се справи чудесно и го поздравявам”, заяви треньорът на Юве. 

“Футболистите заслужават похвали, те изнасят силен сезон. Има много коментари, които ме карат да се смея. Намираме се в сюрреалистична ситуация, но момчетата се справят на ниво. Този сезон ще ни помогне да натрупаме опит и в следващия да се върнем в битката за титлата”, подчерта Алегри. 

“Бианконерите” са трети в подреждането на Серия “А” с 59 точки, но загубиха всеки от последните си 3 мача.