Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че Алваро Мората или Душан Влахович може да получат почивка при гостуването на Емполи утре вечер в среща от 27-ия кръг на италианската Серия А. Според него вече няма шанс за Ювентус да спечели шампионската титла през настоящия сезон. Грандът от Торино е четвърти във временното класиране с 47 точки, на 9 от лидера Милан, който е с 56.

„Категорично трябва да спечелим. Не е лесно да се играе срещу Емполи. Трябва да покажем солидно представяне“, коментира Масимилиано Алегри.

„Имаме достатъчно играчи. Някои от състава ни до 23 години са готови да играят. Ще взема решение днес. Киелини остава извън състава, както и Алекс Сандро. Мойс Кийн обаче е на линия и може да играе, а при това положение един от Влахович и Мората ще получи почивка“, заяви Алегри.

„Ние сме извън битката за титлата. Мисля, че 85 точки ще са достатъчни, за да се спечели трофея, но ние не можем да ги достигнем. Имаме полуфинала в турнира за Купата на Италия, както и Шампионската лига. Към момента правим добър сезон“, каза още Масимилиано Алегри.