Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри е доволен от постигнатото от неговия тим на трансферния пазар през това лято, макар „старата госпожа“ да привлече единствено Тимъти Уеа и Факундо Гонзалес.

„Биаконерите“ започнаха сезона с впечатляваща победа с 3:0 над Удинезе, но допуснаха изненадващо равенство 1:1 в двубоя с Болоня от втория кръг. В неделя Юве ще гостува на Емполи, което треньорът определи като коварен двубой.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

„Мачове като утрешният са пълни с капани, но това е в ДНК-то на Емполи. Ние ще намерим тим, който може да се противопостави на това. Трябва да изиграем солиден мач и не трябва да ги подценяваме. Нямаме титулярна защита, а шестима защитници, всеки от които може да започне. Утре вероятно това ще са Бремер и Данило, колебая се между Алекс Сандро и Федерико Гати. Шчесни се подобрява, но също все още не е готов. Вероятно ще може да се завърне на терена след паузата за националните отбори“, заяви италианецът.

„Сега вече трансферният пазар е затворен, така че можем спокойно да мислим за утрешния двубой. Нямаше смисъл да правим някакви действия на трансферния пазар, само за да сменяме едни лица с други. Сега имаме конкурентен отбор в перспектива и вярваме в него. Смятам, че Влахович се справя по-добре от миналата година. Изглежда по-добре физически, вкара голове в първите два мача, а това е важно за един нападател. Освен това имаме една нова година за Киеза и Погба. Последният трябва да бъде менажиран добре, за да може да играе, докато достигне максимална форма. Момчетата тепърва ще израстват“, каза още специалистът.

„Смятам, че се нуждаем от между 76 и 90 точки, за да спечелим Скудетото тази година. Трудно е да се предвиждат нещата, за щото това, което днес е актуално, утре не е валидно. Има много силна конкуренция. Наполи е фаворит, те са шампиони. Милан също изигра страхотен мач вчера. Имаме още Интер, Лацио, Рома, Аталанта и Фиорентина. Ние сме в самото начало на сезона и трябва да се концентрираме върху това, което правим, знаейки, че ще е трудно. Трябва да работим всеки ден, за да подобрим представянето си. Ще бъде много трудно да влезем в четворката. Ако съм прав в предвижданията си за Скудетото, то тогава ще се нуждаем от 76 точки, за сме четвърти. Нашата цел е да сме в четворката и да играем в Шампионската лига догодина“, завърши Алегри.