Полузащитникът на Наполи Алан сподели, че отборът не мисли за спечелването на Скудетото все още. Бразилският халф на неаполитанците вярва, че победите на тима са задължителни, за да може Наполи да постигне една от целите си. Алан също така коментира и конкурентите на „сините”, като вярва, че допълнителното качество в другите отбори ще направи битката за титлата в Италия ще стане ожесточена. Според него също така Юве ще трябва да се потруди, за да може да вземе Скудетото, тъй като само с пристигането на Кристиано Роналдо, то това няма да стане автоматично.

Наполи стартира с добър успех в Серия „А”, побеждавайки след обрат Лацио с 2:1 на „Олимпико” в събота.

„Имахме добра подготовка, в която работихме добре. Опитахме да вникнем максимално бързо в това, какво точно желае новият треньор. Не можем да мислим още за Скудетото, а и нег о правим, тъй като искаме просто да стартираме добре. Ако бъдем в добра позиция в даден етап от шампионата, то титлата ще стане приоритетна цел”, сподели Алан.

Бившият футболист на Удинезе също така изказа мнението си за останалите претенденти в Италия: „Интер и Милан са два клуба с чудесна история в италианския и в европейския футбол. Факт е, че изминаха неприятни години за тях в последно време, но инвестираха много, за да променят това. Сигурен съм, че ще се завърнат бурно в битката за Топ 4. Хубаво е за футбола в Италия да има сериозна конкуренция, тъй като със завръщането на Интер и Милан престижът на лигата може само да нарасне”, продължи полузащитникът.

„Кристиано Роналдо? Неговото пристигане на Ботуша придава класа на шампионата и е още една причина надпреварата да стане още по-силна. Това да имаш пет Златни топки в кариерата си говори много и е важно такива играчи да желаят да играят в Италия. Той ще даде нужното качество на Ювентус, но един играч само не може да ти спечели титлата. Мислим за себе си и знаем какво трябва да сторим, за да се борим с Ювентус”, завърши Алан.