Импресариото на Ромелу Лукаку не може да повярва и е шокиран от заглавието, с което Corriere dello Sport анонсира предстоящия кръг в италианската Серия А. Първата страница на вестника бе с текст „Черен петък” и препратка към Ромелу Лукаку от Интер и защитникът на Рома Крис Смолинг.

„Шокиращо е и съм разочарован. Не мога да повярвам”, каза Майкъл Йормарк. „Ние в „Roc Nation” сме се срещали с шефовете на Серия А три пъти. Знаем, че излязоха с декларация по-рано през седмицата, но с цялото си уважение към тях – то няма никакъв смисъл явно. Добре, нека има такива призиви и писма, но те трябва да са подкрепени с конкретни действия”, продължи той.

Медията още дори не се е извинила за заглавието си, но от там споделиха, че хората, които виждат в него нещо расистко, са „отровени” от темата. Редакторът Иван Дзазарони говори пред радио днес, че е щастлив от избора на медията за споделяне на превюто в Италия.

„Разочарован съм от заглавието на медията”, продължи агентът на Лукаку. „Разбирам, че съдържанието не е това, което гласи заглавието, но такива неща не бива да виждаме. С цялото ми уважение към медията, тя не може да си позволява такива неща – неприемливо е. Най-големият им проблем е, че въз основа на разговорите, които съм водил с шефове в италианския футбол, е че те смятам това за проблем, но без да се действа по отстраняването му. След всяка изминала година положението става все по-тежко”, добави агентът.