Световният шампион Кака не е искал да напуска Милан, за да премине в Реал Мадрид. Това разкри агентът Гаетано Паолило, който сподели, че бразилецът е отказал на Манчестър Сити и Интер.

Вчера бившата звезда на „росонерите“ навърши 38 години и именно импресариото забеляза Кака в Сао Пауло през май 2003 година.

„Представих се на баща му и го попитах за какво мечтае Рикардо, а той отвърна – Милан. Помолих за 30 дни и започнах да натискам Адриано Галиани, но не беше лесно, защото те вече имаха Руи Коща и Ривалдо в ролята на плеймейкъри“, каза Паолило пред MilanNews.it.

40 снимки

“Дори го предложих на Интер, но Ектор Купер не знаеше какво да прави с Кака във формация 4 – 4 – 2. Никой друг не се интересуваше от него, което намирах за невероятно“, добави още той.

„В крайна сметка адвокат Леонардо Кантамеса направи астрологична карта на Кака и каза, че трябва да подпише с Милан, защото звездите блестяха за този играч. След като Аридо Брайда бе спечелен, ние постигнахме договорка и с Галиани“, каза Паолило.

Кака блестеше в Милан, но клубът изпадна във финансови затруднения и почти го продаде за 100 милиона евро на Манчестър Сити през 2009 година.

„Ако офертата беше до Милан, те щяха да приемат 100-те милиона, но Кака абсолютно отказа да премине в английския тим. Всяка година Реал Мадрид питаше дали Рикардо е на разположение, но Милан винаги е искал остане в клуба, така беше и с Кака. След последният мач за сезона с Фиорентина през 2009 година, той замина на лагер с националния отбор и взе само една чанта. Рикардо каза, че ще се срещнем на летището в Малпенса след месец, но Милан продаде Кака на Реал Мадрид, когато беше в Бразилия“, сподели агентът.

„Той никога не е искал да си тръгне и парите, спечелени в Реал Мадрид, не са проблем. Той беше обичан от феновете и повече от щастлив в Милано, но клубът го пусна на пазара и в този момент Реал Мадрид беше добър вариант“, заяви Паолило.

Последва кратко завръщане на „Сан Сиро“ през сезон 2013/14, преди да заиграе в Сао Пауло и Орландо.

„Естествено, че изпитваше носталгия по Милано, защото никой не искаше той да си тръгне. Непрекъснато се опитвахме да го накараме да се върне от 2011 година, но това се случи само благодарение на приятелството между Адриано Галиани и Флорентино Перес, които прекратиха договора по взаимно съгласие“, добави още той.