Агентът на Донарума: Милан заплаши Джиджо със смърт!

Агентът на вратаря Джанлуиджи Донарума Мино Райола наруши мълчанието си и разкри, че неговият 18-годишен клиент е бил тормозен от Милан, а също така и семейството на играча е станало обект на заплахи.

Снощи футболният агент първоначално обеща да даде пресконференция в Монтекарло, но впоследствие събитието се превърна в среща със „Скай Италия”, „Медиасет Премиум” и „Раи Спорт” в кухнята му.

Джиджо стана ДОЛАРума

„Ситуацията стана твърде насилствена и враждебна, така че няма изход”, коментира Райола. „Взехме решение, което не искахме да взимаме. Няма нищо общо с парите. Ние бяхме заплашвани. Семейството на Донарума бе заплашвано. Говоря както за заплахи, че той няма да играе повече, така и за такива със смърт. Няма как да задържиш футболист, докато го заплашваш.”

„Сега съществува реален риск той да не играе в течение на година. Неговите качества правят такъв развой малко вероятен, но това вече се доближава до рекет. Никога не сме стигали толкова далеч в разговорите относно пари и освобождаващи клаузи, защото не ни бе позволено, още по-малко пък да говорим кое е най-доброто за Джиджо. За тези неща се говори, когато преговорите са приключени на 95 процента.”

Тарторът сред ултрасите на Милан: Година на пейката за Донарума!

„Той беше готов да подпише нов договор, нямаше никакви съмнения. Милан ни принуди да зарежем преговорите заради обстановката около него. Поемам пълна отговорност. Те ни принудиха. Милан загуби Донарума. Той ми каза съвсем честно: „Мино, не чувствам, че трябва да продължаваме преговорите, докато тези хора обиждат и заплашват мен и моето семейство.” Например, имаше банер точно пред клубната база. Един клуб трябва да защитаа своите футболисти и да премахне този плакат. Един клуб трябва д подкрепя играча и да подпомага кариерата му, не да го заплашва, че ще гледа от трибуните.”

Тежко отвращение в Милан от Джиджо и агента му

„Не съм говорил с нито един голям клуб, нямаме никакво споразумение с когото и да било. Джиджо получи оферти от Ювентус, Реал Мадрид и други подобни, когато беше на 14 години, така че ако искаше да отиде, щяхме да го сторим по-рано. Мога да ви уверя, че няма да има светкавичен трансфер.”

Донарума се спасява от година на пейката с интересен ход

„Изобщо не се разбираме със спортния директор Масимилиано Мирабели. Двамата сме на съвсем различни вълни. Това, което прави той, се приближава до рекета, ако не е вече рекет. Няма да влизам в подобна линия но поведение, нито пък ще му позволя да се измъкне. Нямам никакви проблеми с Марко Фасоне и не желая да влизам в спор за заплати с Милан, но при тези условия не виждам как ситуацията би била разрешена. Те ни казаха да вземем решение до 13 юни, което и направихме”, заключи Райола.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Джанлуиджи Донарума Милан

Италия