Бившият изпълнителен директор на Милан и настоящ на Монца Адриано Галиани заяви, че тп клубовете в Европа рискуват да фалират поради липсата на приходи по време на принудителната почивка.

Дясната ръка на Силвио Берлускони се притеснява от финансовото състояние в европейския футбол и споделя, че играта е изправена пред „проблем, който не е напълно разбран“.

„Сметките са взривени във въздуха заради дълговете на клубовете и загубата на приходи от телевизионните права. Ситуацията е драматична“, заяви Галиани пред Telelombardia.

“Лиспва не само последната вноска от телевизионните права, но няма приход и от стадионите. И 400 милион евро, които УЕФА тепърва трябва да разпредели от евротурнирите. Най-добрите клубове в Европа рискуват да фалират. Намалението на заплатите няма да бъде достатъчно“, добави още той.

„Помислете, че само от официалния магазин Барселона събира около 50 милион евро, тъй като „Кам Ноу“ е вторият най-посещаван стадион в Испания. Това сега причинява несметна вреда. УЕФА загуби планини от пари заради отлагането на Европейското първенство. Олимпийското село в Токио трябваше да се превърне в обществено събитие, но и това сега не може да стане. Това е проблем, който не е напълно разбран“, каза бившият изпълнителен директор на Милан.