Маурицио Сари има още точно две седмици като мениджър на Челси. Според спортната библия "Гадзета дело Спорт", италианският специалист ще бъде уволнен веднага след финала в Лига Европа на 29 май, независимо дали изведе тима си до победата в него срещу Арсенал. 

Според източниците на изданието, тази присъда е издадена лично от собственика на "сините" Роман Абрамович. Той счел, че отношенията между специалиста и феновете, както и с част от отбора, били прекалено токсични и затова трябвало двете страни да се разделят. 

Сари успя да изведе Челси до третото място в изключително изравнената надпревара във Висшата лига, само зад двата безспорни доминанта този сезон Манчестър Сити и Ливърпул. Освен това осигури на тима финал в Лига Европа и възможност за трофей, след като загуби финала за Купата на Лигата от Манчестър Сити с дузпи. 

Въпреки това той не е успял да убеди Абрамович, че заслужава да води отбора и занапред. Очаква се кариерата му да продължи в Италия, като основни кандидати за подписа му са Милан и Рома, които са в отчаяно търсене на нови наставници за предстоящата кампания.