Полузащитникът Аарън Рамзи счита, неговият трансфер в Ювентус е бил предначертан от съдбата. Уелският национал разкри, че в мига, в който е научил за интереса на торинския гранд към себе си, в главата му всичко е било пределно ясно.

28-годишният играч напусна Арсенал в началото на месеца със свободен трансфер след 11 години вярна служба на „артилеристите”. Те опитаха да го задържат с нов договор, но двете страни имаха твърде различни виждания за това каква трябва да бъде заплатата на универсалния полузащитник.

Днес Рамзи беше представен официално от Ювентус и изглеждаше много доволен от развръзката. „Имах малка контузия, но нещата се развиват добре, караме я ден за ден. Чувствам се по-силен и влизам във форма. Ще вземем решение през следващите няколко дни, но засега няма решение дали ще пътувам с отбора за предсезонното турне. Както се развиват нещата, съм уверен, че ще се завърна скоро”, коментира играчът.

„Когато разбрах, че Ювентус се интересува, не можех да откажа. Това е велик клуб, един от най-големите в света, така че да имам възможността да дойда тук и да играя за тях на подобно ниво – това е мечтата. Също така е и голямо предизвикателство за мен, ще изпитам друг начин на живот, различна култура. Ще се опитам да приема това, да го оценя и се надявам на положителен развой.”

„Знам колко трудно ще бъде, подготвил съм се за това и очаквам с нетърпение предизвикателството. В мига, в който разбрах, че Юве ме иска, вече нямаше въпрос къде искам да отида. Не можеш да откажеш подобна възможност. Затова съм развълнуван да бъда тук, да стана част от този велик клуб и се надявам да бъда част от новата история, което можем да пишем заедно.”

„Да, имаше предложения и от други отбори, но това бе правилният клуб за мен, затова съм толкова радостен и горд да бъда тук”, добави играчът, който ще играе с №8 за Юве. За последно тя беше на гърба на местния любимец Клаудио Маркизио. „Очаквам с нетърпение да нося този екип, знам, че той върви наред с определени отговорности, но съм готов и за тях.”

„Отборът и играчите ме приеха много топло, говорих няколко пъти с треньора Маурицио Сари и той изглежда много достъпен и сговорчив. Изгарям от желание да помогна на новите си съотборници за постигането на нашите цели през сезона.”

„Има конкуренция за титулярните места, но това се очаква в отбор като Ювентус. Трябва да вярвам в себе си и да се представям на ниво, за да пробия в този отбор. Очаквам с нетърпение това ново предизвикателство и дано имам своята роля.”

„Играч като мен би искал да оказва влияние върху мачовете дали с голове или асистенции. И двете са еднакво важни и в помощ на отбора. Надявам се да отбележа и да създам колкото се може повече попадения, с които да постигнем поставените задачи”, добави Рамзи, който си и пожела да повтори подвизите на уелската легенда Джон Чарлс (който играе за „бианконерите” между 1957 и 1962 година).