Интер успя да победи Емполи с 1:0 като гост и продължава да води еднолично в класирането.

Успехът беше пети пореден за Симоне Индзаги и така неговите възпитаници продължават с пълен актив от точки.

Абсолютно противоположна е ситуацията в Емполи. Отборът остава последен в класирането без нито една точка и с 0 отбелязани попадения.

Интер беше много далеч от представянето си преди седмица срещу Милан. Все пак "нерадзурите'' вкараха гол в 51-та минута. Точен бе Федерико Димарко с много красив гол от воле.

За Ян Зомер нямаше почти никаква работа, с изключение на няколко рутинни намеси.

За Интер следва среща със Сасуоло, а Емполи ще търси първи точки при визита на Салернитана.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

Началото на срещата предостави доста накъсана игра. Интер опита да владее повече топката, но домакините непрекъснато накъсваха играта с нарушения. Хакан Чалханоглу и Лаутаро Мартинес си изпатиха от това и станаха жертва на груби влизания. Матео Марченаро обаче не показа жълти картони.

В 10-та минута дойде първото чисто положеие. Матео Дармиан стреля с глава след центриране от ъглов удар. От голлинията Исмайли изчисти и предотврати сигурно попадение.

След половин час игра темпото се успокои. Емполи успя да се справи с първоначалните амбиции на Интер за гол. Мачът влезе в русло, което е благоприятно за затворения стил на игра домакините.

В 40-та минута гостите успяха да стигнат до чисто положение. Давиде Фратези излезе очи в очи с Бериша, но стражът внимаваше и спаси.

Перфектно начало на втората част за Интер. В 51-та минута гостите изпълниха корнер. Топката беше избита, но стигна до Димарко, който с невероятно воле прати топката в сглобката на вратата.

Бенжамен Павар беше близо до първия си гол за Интер. Французинът опита да засече центриране на Димарко от свободен удар, но малко не му достигна за да осъществи контакт с топката.

След попадението Интер пое инициативата и започна да владее спокойно топката. Резултатът устройваше Симоне Индзаги и футболистите, които с множество пасове държаха топката далеч от вратата си.

в 78-та минута Маркус Тюрам опита удар, който много наподобяваше на гола му срещу Милан, но малко не му достигна за да вкара гол-копие на този от "Джузепе Меаца"

В заключителните минути Марко Арнаутович получи сериозно разтежение и гостите доиграха срещата с човек по-малко. Въпреки това Емполи не успя да реализира и загуби срещата.


FT Емполи - Интер 0:1

0:1 Федерико Димарко 51'


Състави:

Емполи: 99. Бериша, 24. Ебуехи, 34. Исмайли, 33. Луперто (К), 3. Пецела, 18. Марин, 22. Ранокиа, 29. Малех, 35. Балданзи, 7. Шпенди, 28. Камбиаги

Треньор: Аурелио Андреацоли

Интер: 1. Зомер, 95. Бастони, 15. Ачерби, 36. Дармиан, 2. Павар, 20. Чалханоглу, 16. Фратези, 22. Мхитарян, 32. Димарко, 9. Тюрам, 10. Мартинес (К)

Треньор: Симоне Индзаги