Наполи и Милан не се победиха и направиха зрелищно равенство 2:2 на стадион „Сан Паоло“. „Росонерите“ поведоха чрез Тео Ернандес, но домакините съумяха да обърнат резултата с голова на Джовани Ди Лоренцо и Дрис Мертенс. Малко преди края на двубоя Франк Кесие изравни от дузпа. Гостите завършиха мача в намален състав, след като Алексис Салемакерс получи два жълти картона в рамките на три минути.

Мачът започна равностойно, като първата голяма възможност за гол беше за Наполи. В 14-ата минута Дрис Мертенс направи страхотен пробив и отправи опасен удар, който обаче беше спасен от Джанлуиджи Донарума. 

В 20-ата минута Милан поведе.  Анте Ребич центрира, след което Тео Ернандес заби неспасяемо топката в мрежата от въздуха.

В 34-ата минута Донарума не успя да улови топката при изпълнение на пряк свободен удар, а Ди Лоренцо беше наблизо, за да добута топката зад голлинията. Последваха пропуски на Марио Руй и Фабиан Руис.

В 60-ата минута обратът в мача стана пълен, след като Мертенс отправи удар, който мина под тялото на Донарума. Последваха два пропуска на резервата Рафаел Леао.
В 73-ата минута Франк Кесие възстанови равенството с точно изпълнена дузпа, отсъдена за фаул на Никола Максимович срещу Джакомо Бонавентура.
Появилият се на терена като смяна Алексис Салемакерс набързо си изкара два жълти картона в рамките на едва три минути и така беше изгонен от игра в 87-ата.
 
В класирането на Серия А Наполи е шести с 52 точки, а Милан е седми с два пункта по-малко.