Рома постигна втора поредна победа в Серия А, след като се наложи с 4:2 при гостуването на Палермо в мач от седмия кръг на италианското първенство. На „римските вълци“ бяха нужни само 30 минути, за да си гарантират успеха.

Ивайло Чочев игра 90 минути за Палермо, като получи жълт картон в 61-та минута.

Двубоят започна перфектно за Рома, който поведе във 2-та минута, когато Алесандро Флоренци достави топката до Миралем Пянич, който с премерен удар изпрати топката във вратата на Стефано Сорентино.

Миралем Пянич върна жеста в 14-та минута, когато боненецът намери Флоренци, който с много хубав далечен удар изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Сорентино.

Рома успя да вкара трети гол в 28-та минута чрез Жервиньо.

Раджа Наинголан отправи много опасен удар в 36-та минута, но Сорентино спаси.

Миралем Пянич бе близо до това да вкара своя втори гол в срещата в 43-та минута, но вратарят на Палермо отново спаси.

Палермо върна едно попадение в 58-та минута, когато Франко Васкес комбинира с Алберто Джилардино, който успя да вкара във вратата на Войчех Шчесни.

Рома обаче продължи да доминира и в 61-та минута Иаго Фалке стреля много опасно с глава, но Сорентино успя да спаси и да боксира в корнер.

Пред Палермо се откри добра възможност в 71-та минута, когато Абделхамид Ел Кауатари стреля с глава и насочи топката под напречната греда, но Шчесни успя да избие в корнер.

Палермо върна още едно попадение в първата минута на добавеното време на мача чрез Гонсалес.

Рома успя да отбележи четвърти гол във втората минута на добавеното време на мача чрез Жервиньо.

Рома се изкачи на трето място във временното класиране с актив от 14 точки, докато Палермо е на дванадесета позиция със 7 точки.