Добрият сезон за Фиорентина продължава. Снощи „виолетовите“ за пореден път затвърдиха силното си представяне от началото на сезона, като постигнаха труден, но важен успех при гостуването си на Специя. „Ла Виола“ се наложи с 2:1 с гол в края на срещата, а след тези 3 точки тимът уверено продължава да гледа към европейските турнири.

Припомняме, че Фиорентина вече е част и от полуфиналите за Купата на Италия, като съставът ще се изправи срещу Ювентус и Душан Влахович в спор за място на финала. Наставникът на отбора от Флоренция Винченцо Италиано не скри радостта си от постигнатата победа, но сподели и какво още е нужно, за да може Фиорентина наистина да заслужи своето място в европейските клубни турнири в края на сезона.

„Много съм доволен, че спечелихме. Трите точки бяха изключително важни, тъй като ние гоним нашите цели и трябва да побеждаваме в подобен тип мачове. Така успехът е още по-сладък, но както добре знаем понякога трябва да страдаш, за да се поздравиш с крайната победа. Виждам, че феновете се вълнуват, а медиите също ни определят за един от основните претенденти за европейско участи“, коментира бившият наставник на Специя.

„Хубаво е да мечтаем, в това няма нищо лошо, но трябва да останем пределно концентрирани. Искаме да играем в Европа, но е важно да намерим постоянството в своите изяви. Аз бях сигурен, че дори след продажбата на Влахович, отборът ще продължи да се представя добре и вече ясно показваме това. Единственото, което искам е да продължим по същия начин, да работим упорито и се надявам, че ще заслужим мястото си на европейската сцена през новата кампания“, коментира Италиано.