Рома допусна изключително изненадваща домакинска загуба с 0:2 от Аталанта в мач от четиринайстия кръг на Серия А. „Римските вълци“ се представиха изключително неубедително, а само в рамките на 10 дни записаха две тежки поражения и равенство срещу закъсалия отбор на Болоня. След тази загуба бъдещето на Руди Гарсия остава под сериозна въпросителна.

Рома започна по-активни мача и в 18-та минута Миралем Пянич отправи опасен удар, но Спортиело внимаваше и успя да боксира в корнер.

В 35-та минута Един Джеко стреля опасно с глава, но над напречната греда.

Аталанта поведе с 1:0 в 40-та минута, когато Алехандро Гомес се възползва от груба грешка в защитата на Рома и изпрати топката във вратата на Морган де Санктис.

Аталанта получи правото да изпълни дузпа в 82-та минута, след като Майкон извърши глупаво нарушение, след което бе изгонен с директен червен картон. Наказателният удар бе реализиран от Херман Денис.

Аталанта завърши мача с 9 футболисти, след като Гийелмо Стендардо бе изгонен за втори жълт картон в 88-та минута, а Алберто Граси бе изгонен за втори жълт картон в добавеното време на срещата.

Рома допусна втора загуба в последните четири мача в Серия А и остана на четвърто място в класирането с 27 точки, докато Аталанта се изкачи на девета позиция с 21 точки.

Александър Тонев не се появи в игра за Фрозиноне при победата с 3:2 срещу Верона. Това позволи на новаците в Серия А да се измъкнат от зоната на изпадащите.

Дженоа загуби с 1:2 от Карпи, а Киево отстъпи с 2:3 при домакинството си на Удинезе.