Бившият вратар на Каляри Давиде Капело успя да оцелее при срутването на моста в Генуа, който отне живота на повече от 35 човека. 

Бившият младежки национал на Италия преживя апокалипсиса, но успя да оцелее и разказа за случилото се. 

Капело разказва, че е оцелял като по чудо. 

“Първо чух страшен шум, а след това всичко се срути. Истинско чудо е, че съм жив. Пътувах за Генуа и бях на моста. Тогава чух шума. Последва срутването. Колата ми прелетя 30 метра и заседна между колоните. Невероятно е, че се отървах дори без драскотина“, призна Давиде Капело. 

Докато бил заседнал в колата си, 33-годишният вратар първо се обадил на баща си: „Тате, мостът се срути и смаза колата. Не се тревожи, аз съм добре!“

Капело бил изваден от автомобила си от спасителните екипи и отведен в болница. Физически той няма никакви наранявания. Психически шокът е голям.

„Често пътувам по този път. Той е сред най-натоварените в Италия. Видях как шосето сякаш се чупи и много се уплаших. Не мога да намеря логично обяснение как оцелях“, сподели бившият вратар.

Давиде Капело през професионалната си кариера е играл за Каляри, Белуно, Олбия, Нуорезе, Алджеро, Будони и Савона. Има три мача за националния отбор на Италия до 20 години. В момента играе в аматьорските италиански лиги и е вратар на Леджина Калчо.