Пропадането на Аталанта продължи и срещу Верона, след като “бергамаските” допуснаха загуба с 1:2 у дома в двубой от 33-ия кръг на Серия А. Това беше трета поредна загуба за водения от Джан Пиеро Гасперини тим, който се отдалечи от местата, даващи право на участие в евротурнирите. Аталанта върви на осмата позиция с 51 точки. Верона пък изскочи на деветото място с 48. 

Аталанта започна добре мача, като първата възможност се откри пред Руслан Малиновский. В 25-ата минута Марко Фараони пропусна за Верона. В добавеното време на първото полувреме защитникът Федерико Чечерини вкара топката във вратата на Аталанта, като попадението беше прегледано чрез ВАР поради съмнения за засада и така бранителят записа първото си попадение за тима на Верона. 

Дуван Сапата беше близо до изравняване за Аталанта, но малко точност не му достигна. Така се стигна до 55-ата минута, когато Тюн Купмейнерс вкара за 2:0 след рикошет. 

Малко по-късно Верона можеше да стигне до трето попадение, но късметът бе на страната на Аталанта. В 82-ата минута Аталанта се върна в мача, след като защитникът Джорджо Скалвини намали след удар с глава. Аталанта натисна Верона в края, но усилията на тима не стигнаха, за да избегне четвърта поредна загуба в последните пет мача във всички турнири.