Двойно разочарование трябваше да претърпи Давиде Балардини при своя дебют като треньор на Сасуоло, след като тимът му отстъпи на Верона с 0:1 във важно дерби за оцеляване в Серия А. Освен загубата, те ще трябва да се оправят в оставащите мачове до края на сезона и без Доменико Берарди, който получи сериозна контузия.

Победата за "жълто-сините" от Верона донесе полският национал Карол Свидерски в 78-ата минута.

Тези отбори влязоха в уикенда с 20 точки в зоната на изпадащите. Зелено-черните уволниха наставника си Алесио Диониси, а след него временният мениджър Емилиано Бигика загуби с 1:6 от Наполи. Така в тази ситуация Балардини трябваше да седне на пейката и да спаси тима, който до тази година не е имал проблеми с оцеляването след влизането в Серия А.

И тимът започна добре мача, Кристиан Торствед имаше чудесна ситуация да вкара, създадена му именно от Берарди. Той обаче трябваше да напусне терена в 60-ата минута, заменен от Саму Кастийехо. Националът на Италия напусна терена със съмнение за разкъсване на ахилесовото сухожилие на десния крак и беше изнесен от терена на носилка. Първоначалните доклади от медицинския щаб на Сасуоло предполагат, че сухожилието е скъсано и това ще сложи край на сезона му, като също така ще го извади от Евро 2024.

В 78-ата минута бърза атака на Верона завърши с първото попадение на полския нападател Свидерски в Серия А. Резервата Федерико Бонацоли подаде, а след изстрела на поляка топката се отклони в Ерлич и направи безпомощен вратаря Андреа Консили.