Отборът на Верона записа втора поредна победа в италианската Серия А, след като надви гостуващия Болоня на своя "Марк Антонио Бентегоди" с 2:1.

Двубоят не започна по най-добрия възможен начин за възпитаниците на наставника Игор Тудор, като само след четвърт час игра, те вече изоставаха с 0:1. 24-годишното италианско крило Рикардо Орсолини откри в града на Ромео и Жулиета след подаване на Роберто Сориано. Все пак веронци се окопитиха и още до края на полувремето изравниха. В голмайстор се превърна Джанлука Капрари, който отбеляза 7 минути преди последния съдийски сигнал за първата част.

Второто полувреме бе изключително лошо за "рособлу". Тимът на Синиша Михайлович трудно излзизаше от своята половина, а в средата на частта и Николас Домингес бе заменен принудително от Емануел Винято. Само пет минути преди изтичането на редовното време Никола Калинич донесе успеха за "жълто-сините" след подаване на колегата му в атака Кевин Лазаня.

Победата изкачи Верона в горната част на класирането и те вече заемат 10-а позиция с 30 точки - една повече от Емполи и две повече от Сасуоло, който победиха в предишния кръг с 4:2. Именно след "неровердите" се намира Болоня с 27 точки на 13-ата позиция.