Италианските футболисти по традиция имат запазено място в сърцата на солидна част от дамската аудитория, а има и такива, чиято слава като разбивачи на женски сърца няма скоро да бъде забравена.

Голмайстори, непробиваеми защитници, чаровници и лоши момчета. Играчи с харизма, на която някои от най-популярните италианки от модата и киното, а и не само, не успяха да устоят.

Подбрахме седем от най-харесваните италиански футболисти, които белязаха с представянето си Серия А:

1. Кристиан Виери

44-годишният "Бобо" Виери освен, че бе труден за опазване пред противниковата врата, ще се запомни и множеството си завоевания на нежния фронт. Мелиса Сата, Елизабета Каналис, Фернанда Леса, Елена Сантарели са само част от "трофеите" му. Виери дори имаше връзка и с бившата съпруга на Джиджи Буфон Алена Середова през 2003-а година преди чехкинята да се влюби в известния вратар.

2. Филипо Индзаги

За над 10 години с екипа на Милан "Пипо" Индзаги спечели множество победи, включително и безброй женски сърца. 44-годишният бивш нападател и настоящ треньор преживя романси с популярни актриси, модели и телевизионни водещи, а през 2008-а година изглежда се предаде пред прелестната брюнетка Алесия Вентура.

3. Симоне Индзаги

По-малкият брат Индзаги не отстъпваше на Филипо що се отнася до успехите сред дамите. Симоне мина през връзки с водещата Алесия Маркуци и модела Дебора Салваладжио.

4. Алесандро Неста

Друг от славното поколение на италианския футбол, който бе сред любимците на фенките. 41-годишният Неста също оцени чара на телевизионните водещи и през 1998-а бе сгоден за Алесия Манчини, но в крайна сметка през 2007-а година се ожени за приятелката си Габриела Паньози.

5. Антонио Касано

35-годишният скандалджия мина през половин дозина отбори в Серия А и през няколкостотин, ако се съди по писанията в италианските медии, женски легла по време на футболната си кариера. За буйния нрав на Касано обаче явно лек намери обаятелната състезателка по водна топка Каролина Марчиалис, с която нападателят сключи брак през 2010-а година.

6. Марио Балотели

Кой друг, ако не той, както би попитал самият Марио. 27-годишният Балотели в момента се подвизава не в Серия А, а във френската Лига 1, но докато играеше в Италия успя да се забърка в тежък скандал с една от бившите си любовници Рафаела Фико след като се усъмни, че детето, която тя роди през 2012-а година е негово. Година по-късно Марио Балотели се сгоди за друга атрактивна хубавица - Фани Негуеша, но само, за да се раздели с нея през 2014-а. В черното му тефтерче пък личат още редица попупярни имена като тези на Сара Томази, Мелиса Кастаньоли и гръцкият модел Бети Кураку.

7. Джанлуиджи Буфон

Великолепната седморка затваря 39-годишният легендарен страж на Ювентус и италианския национален тим. Буфон преживя страстна връзка с модела Алена Середова, но бракът им приключи през 2014-а година. Тогава вратарят спечели сърцето на друга красавица - телевизионната водеща Илария д'Амико.