Наполи успя да потопи Ювентус, нанасяйки поражение на "бианконерите" 2:1 на “Диего Армандо Марадона” в най-интересния двубой от днешната програма на третия кръг в Серия А. Алваро Мората откри резултата в 10-ата минута, а Матео Политано го изравни в 57-ата, за да може Калиду Кулибали да направи обрата пълен в 85-ата.

Още в първите секунди Политано стреля с глава, но топката мина над вратата. Последва начален натиск на домакините, при който те стигнаха само до два корнера. В 9-ата минута Локатели пробва центриране към Уестън Маккени в наказателното поле, но американецът се размина с топката.

Само минута по-късно Костас Манолас допусна Мората да му отнеме топката. Нападателят напредна и от малък ъгъл се разписа за 1:0 в полза на "бианконерите". В 19-ата Бернардески опита далечен изстрел, с който не затрудни Войчех Шчесни. Малко след това Политано отправи удар, който рикошира в Локатели и излезе в корнер. 

В 24-ата минута Оспина спаси опасен шут на Кулушевски, но и без това беше отсъдена засада на Мората. В 33-ата Осимен поиска дузпа за фал на Киелини срещу него, но такава не последва.

В 37-ата Елиф Елмас игра с глава, но топката рикошира в Киелини и стана лесна за Шчесни, който я улови. В 40-ата Мората също стреля с глава, но ударът му завърши над вратата. В 43-ата Инсиние опита рисков пас назад към Оспина, но все пак вратарят успя да изпревари Кулушевски за топката. В последните секунди на първата част Калиду Кулибали пробва шут, който завърши в ръцете на Шчесни.

Второто полувреме също започна с превес на неаполитанците. В 57-ата минута неубедителна намеса на Шчесни при далечен шут на Инсиние позволи на Политано да изравни с добавка. В 59-ата Маккени опита удар по земя, който мина покрай вратата.

В 62-ата шут на Марио Руи се оказа далеч от целта. В 67-ата Кулушевски отправи изстрел от границата на наказателното поле, но го направи неточно.

В 82-ата резервата Лозано направи поредния пропуск за "партенопеите", а момчетата на Спалети продължаваха да атакуват със страхотен хъс.

Три минути по-късно те бяха възнаградени. В 85-ата при центриране от корнер на домакините влезлият малко по-рано на терена Мойс Кийн насочи топката към своята врата, Шчесни успя да я избие, но Кулибали я добута за пълния обрат в мача.