Фиорентина спечели срещу Емполи с 1:0 в мач от 31-вия кръг на италианската Серия А. Единственото попадение за тима от Флоренция вкара Николас Гонсалес, а гостите завършиха с 10 човека заради червен картон на Себастиано Луперто.

Фиорентина имаше възможност да открие резултата в 23-ата минута. Тогава Рикардо Сапонара получи хубав пас в наказателното поле, но ударът му мина покрай десния стълб. В средата на първата част Лоренцо Тонели от Емполи бе заменен принудително от Адриан Исмайли заради тежка контузия.

В 39-ата минута Федерико ди Франческо вкара гол за Емполи след акробатичен удар, но съдията Лука Масими отмени попадението след консултация с ВАР заради нарушение в атака.

В началото на второто полувреме Кабрал от Фиорентина също вкара гол, но и той не бе зачетен, защото авторът на асистенцията за попадението Сапонара е бил в положение на засада.

В 57-ата минута бе изгонен от терена играчът на Емполи Себастиано Луперто заради втори жълт картон. При последвалия пряк свободен удар Николас Гонсалес вкара с глава гол за "виолетовите", след като бе оставен непокрит в наказателното поле.

До края на мача пропуски за Фиорентина направиха Сапонара и Кастровини.

С успеха "виолетовите" се приближиха само на точка от седмия в класирането Аталанта, който приема по-късно през деня Наполи. Тимът на Емполи остана на спокойното 12-о място в подреждането. В следващия кръг новаците приемат Специя, докато флорентинци гостуват на борещия се за титлата Наполи.