Аталанта вече е част от най-добрите 4 в турнира за Купата на Италия. Снощи, възпитаниците на Джанпиеро Гасперини се справиха с Лацио, след като спечелиха с 3:2. Мачът бе изключително зрелищен, а въпреки, че отборът от Бергамо остана с човек по-малко в 57-ата минута, домакините съумяха да се поздравят с крайния успех.

Гасперини и компания чакат победителя от срещата между Наполи и Специя, за да разберат срещу кого ще се изправят в 1/2-финалната фаза. Логично, след снощния двубой всички в Бергамо бяха щастливи от трудната победа, а огромната си радост не скри и самият Гасперини.

„Много сме доволни, че успяхме да измъкнем толкова труден мач срещу силен противник. Нещата не вървяха никак добре, особено след като останахме с човек по-малко, но момчетата не се предадоха и реагираха чудесно на отправеното предизвикателство. Дадохме всичко от себе си и сме радостни да бъдем част от 1/2-финалите за Купата на Италия. Всяка една надпревара е важна за нас и ние не избираме в кое състезание да играем. Хвърляме се здраво във всяка битка и ще опитаме дори да стигнем до мача за трофея“, коментира специалистът.