Отборът на Лацио постигна минимална победа с 1:0 като гост на Парма в двубой от 23-тия кръг на Серия А. Попадението с цената на победа падна малко преди почивката и бе дело на Фелипе Кайседо. 

Домакините можеха да поведат още в 9-ата минута, когато Ясмин Куртич изпълни свободен удар и изпрати топката към левия ъгъл на Томас Стракоша, който се намеси перфектно и отрази опита. 

Последваха активни минути за гостите, които успяха да материализират усилията си в 41-ата минута. Малко преди края на първата част Фелипе Кайседо бе на точното място в точното време, за да овладее отбита топка в наказателното поле и да я изпрати право във вратата на Симоне Коломби. 

Втората част ни предложи повече емоции, но липсваха попадения. В 56-ата минута Стракоша отново бе принуден да се намесва решително, предотвратявайки попадение. Джанлука Капрари достигна до топката и шутира към целта, но Стракоша я улови. 

Последва доста амбициозен опит на Чиро Имобиле, който се озова на чудесна позиция, но ударът му бе изключително неточен и топката прелетя доста над напречната греда. 

В края на редовното време Матия Спрокати го пропиля, изпращайки удара си над напречната греда. 

Последният шанс в двубоя бе на сметката на Парма, след като Деян Кулушевски бе оставен непокрит на обещаваща позиция, но опитът му прелетя на косъм от дясната греда.

Така Лацио опази крехката си преднината и завоюва трите точки, с които се изкачи до второто място в калчото с актив от 53 точки. Парма, от своя страна, е 10-и с 32 пункта.