Торино и Емполи завършиха при резултат 1:1 в мач от 9-ия кръг на италианската серия А. Голът за гостите вкара Матиа Дестро, а за "биковете" се разписа Саша Лукич.

17 снимки

Мачът започна изключително вълнуващо, като още в първата минута Ола Айна получи огромно пространство и отправи хубаву дар от границата на пеналтерията, но вратарят се прояви брилянтно и спаси. В 11-та минута Арналдо Санабриа бе изгонен с директен червен картон. След преразглеждане с ВАР, главният арбитър Франческо Фурно прецени, че е сбъркал и цветът на картона бе сменен с жълт. В 21-та минута Никола Влашич отправи опасен удар от ръба на наказателното поле, но Викарио реагира добре и отрази.

Три минути по-късно отново Влашич имаше шанс да реализира но ударът му с глава нацели лявата греда. В 27-та минута Ола Айна подаде на Миранчук, като последният стреля с глава и реализира за 1:0. Голът бе разглеждан близо 3 минути, но накрая бе отменен поради засада. В 44-та минута Торино отново вкараха чрез Санабриа, но отново попадението не бе зачетено заради играч в нередовна позиция.

В 49-та минута Матиа Дестро вкара великолепен гол след акробатично изпълнение и резултатът стана 1:0 в полза на Емполи. В 54-та минута Дестро отново реализира, но голът му бе отменен поради засада. В 90-та минута Торино успя да достигне до равенството, след като Лукич бе на добра позиция и с хубав удар успя да изравни, за да направи резултата 1:1.

С тази точка Торино е на 10-тя място с 11 точки, докато Емполи е на 13-та позиция с едва 8 пункта в сметката си.