Сампдория допусна грешна стъпка в преследването на мечтите си за участие в Европа следващия сезон. "Моряците" направиха един от редките си гафове у дома срещу Торино и стигнаха само до 1:1. 

Лукас Торейра даде аванс на генуезците, но сравнително бързо Африйе Акуа изравни и въпреки че "биковете" останаха с човек по-малко четвърт час преди края, успяха да устискат точката, която обаче не им помага особено в преследването на целите. 

Гостите от Торино направиха по-силен старт и имаха по-чистите ситуации, но Яго Фалке и Никола Н'Кулу пропуснаха шансовете за тима си. За сметка на това, Самп поведе с първия си точен изстрел в мача. 

В 11-та минута домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар на около 20 метра от вратата. Лукас Торейра застана зад топката и стреля в незащитения ъгъл на вратаря, който така и не мръдна - 1:0. 

Последваха отново по-силни минути за "биковете". М'Байе Нианг изпусна да изравни в 22-та минута, но това все пак се случи три минути след това. Тогава Яко Фалке намери Африйе Акуа, който стреля, топката рикошира в защитник и направи вратаря безпомощен за 1:1. 

До почивката отново по-чистите положения бяха за Торо. Но М'Байе Нианг пропиля две страхотни положения и в крайна сметка статуквото се запази до почивката. След подновяването на играта гостите продължиха да пилеят с лека ръка ситуации. 

Томас Вивиано и отново М'Байе Нианг не можаха да се разпишат, а един от редките шансове за "моряците" пропусна Андреа Белоти. Всичко свърши четвърт час преди края, когато Акуа беше изгонен и в крайна сметка победител в този мач нямаше. 

След тази развръзка Сампдория остана на шестата позиция с 38 точки, докато Торо е девети с 33. Генуезците все още са в зоната за евротурнирите, но преследвачът Милан продължава да му диша във врата.