Торино победи с 3:0 гостуващия Аталанта в последен мач от 14-ия кръг на Серия "А". Дуван Сапата отбеляза два гола срещу клуба, който държи правата му, а Антонио Санабрия се разписа от дузпа за успеха на "биковете" с точно изпълнена дузпа.

Победата позволи на Торино да се върне в горната половина на таблицата с актив от 19 точки. Аталанта има 20 и се намира на 8-а позиция в класирането, но пропусна добра възможност да се настани в топ 6.

Сапата и Санабрия водеха атаката на Торо, а зад тях действаше Никола Влашич. Неманя Радонич изобщо не попадна в групата за мача, след като се скара със старши треньора Иван Юрич.

Аталанта беше без получилия тежка контузия Джанлука Скамака. В негово отсъствие като централен нападател започна Адемола Луукман, подкрепян от втора позиция от Алексей Миранчук и Шарле Де Кетеларе.

Защитата на Аталанта не беше в титулярния си вид, а проблемите в тази зона се увеличиха след контузията на Берат Джимсити в средата на първата част. Вместо него в игра се появи Митчъл Бакър. Скоро след това Влашич комбинира със Сапата, който наказа доскорошните си съотборници.

Гостите можеха да изравнят в 30-ата минута, но Ваня Милинкович-Савич отрази опасен изстрел на Де Кетеларе. На почивката Джан Пиеро Гасперини замени Луукман с Луис Муриел, но "бергамаските" трудно стигаха до чисти положения.

В 54-ата минута Алесандро Бонджорно беше повален в наказателното поле на Аталанта и след намесата на ВАР домакините получиха дузпа. Зад топката застана Санабрия, който прати Хуан Мусо в обратния ъгъл за 2:0.

Резервата Марио Пашалич имаше шанс да върне интригата в 81-ата минута, но Милинкович-Савич отново се намеси уверено. До края Аталанта не сътвори нищо значимо в офанзивен план, а Сапата довърши гостите с второто си попадение в двубоя. Колумбиецът беше точен в последните секунди, отново след асистенция на Влашич.