Специя най-после записа първата си домакинска победа от началото на сезона в Серия "А". Още по-сладкото бе, че тя бе постигната в местното дерби на областта Лигурия със Сампдория. Играчите на Винченцо Италиано се наложиха с 2:1. Българският нападател Андрей Гълъбинов за пръв път от много време се завърна в групата на домакините, след като се възстанови от контузия, но не влезе в игра.

Специя откри резултата в 20-ата минута. При едно центриране в наказателното поле Юлиан Шабот с глава насочи топката към Клаудио Терци, който също с глава отблизо вкара за 1:0.

Сампдория обаче реагира бързо и в 24-ата минута възстанови равенството. Гостите организираха страхотна контраатака, Антонио Кандрева получи центриране в наказателното поле и с прекрасен шут от воле вкара за 1:1.

Домакините обаче отново излязоха напред в резултата в 61-ата минута от дузпа. Томазо Побега бе изблъскан в гръб от Мортен Торсби и съдията посочи бялата точка, а Мбала Нзола бе точен за 2:1.

Любопитното е, че това бе първи двубой между тези два тима в Серия "А". Така Специя записа исторически успех и с актив от 17 точки излезе на 14-ото място в класирането. Сампдория пък остава на 11-ата позиция с 20 точки.