Отборът на Специя, в който играе българският национал Петко Христов, победи с 3:2 Удинезе като гост в среща от 37-мия кръг на Серия "А". Успехът гарантира на водения от Тиаго Мота тим елитния статут и през следващия сезон. В днешния мач Христов не бе в групата на Специя заради контузия.

На "Дачия Арена" в Удине Наюел Молина даде преднина на домакините в 26-ата минута, но до почивката Специя обърна с голове на Даниеле Верде и Еманюел Джаси.

Веднага след паузата Джулио Маджоре покачи на 3:1, а в първата минута на добавеното време Рики Манай пропусна дузпа. Това явно доведе до прилив на енергия у домакините и Пабло Мари вкара за 2:3 три минути по-късно, но за обрат Удинезе нямаше време.

С успеха Специя събра 36 точки се изкачи на 15-о място, като тимът се откъсна на седем точки пред зоната на изпадащите. Удинезе е на 12-о място с 44 точки.

В другия мач от кръга, игран по същото време, Торино спечели с 1:0 гостуването си на Верона. Единственото попадение бе дело на хърватина Йосип Брекало в 19-ата минута.

Верона и Торино са съседи в класирането на девето и десето място, като ги делят две точки разлика.