Специя и Сасуоло завършиха наравно 2:2 в мач от 3-ия кръг на Серия А. Българският национал Петко Христов започна като титуляр, но напусна на полувремето заради контузия. Давиде Фратези изведе гостите напред, но с голове на Симоне Бастони и Мбала Нзола домакините обърнаха. Андреа Пинамотни оформи крайния резултат в началото на второто полувреме. 

И двата отбора имат по 4 точки от началото на сезона и са съответно 11-и и 12-и. 

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Сасуоло поведе в 28-ата минута, когато Йоргос Кириякопулос намери Давиде Фратези, който с глава вкара за 0:1. Три минути по-късно Симоне Бастони с брилянтен удар от границата на наказателното поле в левия ъгъл изравни. 

В добавеното време на първата част Христов беше ударен с лакът в главата в наказателното поле, а след намесата на ВАР главният рефер посочи бялата точка. Зад топката застана Бала Нзола и донесе пълен обрат на своя отбор. На почивката Христов беше заменен от Матия Калдара, тъй като не можеше да продължи мача. 

Именно Калдара сбърка в 50-ата минута и позволи на Андреа Пинамонти да изравни. Домакините завършиха мача с човек по-малко, след като Албин Екдал си изкара два жълти картон за 13 минути.