Новото попълнение на Рома Стефан Ел Шаарави направи повече от мечтан дебют, след като се разписа за успеха с 3:1 над Фрозиноне в 22-ия кръг на Серия А. Играещият под наем от Милан футболист показа миг на гениалност пред тифозите на „Олимпико“, като вкара красиво с пета, за да могат „вълците“ да си върнат преднината в мача.

Треньорът на домакините Лучано Спалети не се уплаши да пусне от първата минута и другия дебютант в отбора Ервин Зуканович, който има известна вина за гола на гостите. Босненецът остана на терена до 73-ата минута, когато бе заменен от ветерана Майкон.

На своя „Олимпико“ римляните набързо наложиха волята си в средата на терена и логично откриха резултата сравнително рано. В 18-ата минута Рома направи атака през центъра, при която Раджа Наинголан опита удар, впоследствие и негов съотборник се размина с топката, за да може тя да се върне при падналия на тревата халф. Белгиецът не се уплаши да стреля, а младият Никола Леали допусна елементарна грешка, като пусна кълбото под плонжа си – 1:0.

Само 6 минути обаче бяха нужни на Фрозиноне да изравни. Противно на всякаква логика, гостите успяха да накажат пропуск в защитата на „джалоросите“. Даниел Чофани получи топката отдясно в наказателното поле, мина покрай шпагата на изпусанлия го Зуканович и с шут през краката на Войчех Шчесни изравни за 1:1.

Логично „вълците“ се втурнаха напред и в 30-ата минута Наинголан беше на крачка да реализира много красиво попадение. Бившият ас на Каляри изпрати истинска бомба от над 30 метра, като само чудесната намеса на Леали предотврати гол.

Младият страж, който играе като преотстъпен от Ювентус, имаше още една добра изява преди почивката. В 35-ата Стефан Ел Шаарави проби отляво и центрира към Джеко, който с гърди овладя около точката на дузпата. Босненецът се обърна и стреля към долния десен ъгъл, а вратарят с една ръка изби встрани.

Много бързо след подновяването на играта през втората част Фрозиноне се озова в тежка ситуация. Зуканович изкупи част от грешката си при допуснатия гол, като отляво достави чудесна асистенция към Ел Шаарави. Последният отигра аткрактивно с пета и гръб към вратата, а шутът му мина покрай Айети и влетя в близкия долен ъгъл – 2:1.

Оттам насетне Рома имаше пълен контрол с изключение на един епизод след час игра, при който Саммарко поиска дузпа, след като негов шут уцели прилепената до тялото ръка на Един Джеко.

Точката на спора бе сложена в 84-ата минута, когато влезлият като резерва Франческо Тоти изведе Миралем Пянич сам срещу вратаря отдясно, а плеймейкърът с премерен шут по диагонала матира стража за 3:1.

Това бе първата победа на Лучано Спалети след завръщането му на треньорския пост. С нея активът на тима стана 38 точки, като „джалоросите“ изостават с 3 от четвъртия Интер, който излиза за голямото градски дерби с Милан.

Фрозиноне, в чиято група не попадна Александър Тонев, остава предпоследен 19-и с едва 16 точки, на 7 зад Сампдория, който е първи над чертата.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS