Шампионът на Италия Ювентус крачи към поредната си титла. "Старата госпожа" взе важни три точки след неособено зрелищен, но важен успех над средняка Емполи на свой терен с 1:0 и временно увеличи водачеството си на върха пред преследвача Наполи. 

В герой за "бианконерите" се превърна хърватският голмайстор Марио Манджукич. Той отбеляза единственото попадение в този мач още преди почивката и то се оказа с цената на успеха, който може да бъде много ценен в крайната битка. 

Иначе от самото начало на двубоя беше ясно, че Юве ще е отборът, който ще диктува събитията на терена. В 24-та минута Алваро Мората имаше страхотен шанс да открие резултата, но ударът му след великолепно докосване срещна горната греда. 

Упоритостта и постоянството на домакините от Торино нямаше как да не дадат резултат и те поведоха в 44-та минута чрез Манджукич. Той засече в типичния си стил с глава перфектно подаване на Пол Погба и прати топката в долния десен ъгъл на вратаря - 1:0. 

След почивката "бианконерите" се задоволиха с това да контролират двубоя, макар че имаха и доста хубави възможности да направят преднината си и по-голяма, за да не им се налага да треперят до края. 

Манджукич, Погба и Мората обаче не бяха точни, а в продължението на мача вратарят на Емполи успя да избие по невероятен начин удар на Квадво Асамоа. Това обаче не помогна на тима му да си тръгне с нещо по-различно от почетна загуба от гостуването в Торино. 

Така Ювентус събра 73 точки на върха на класирането и вече е с шест повече от преследвача Наполи, който обаче има мач в неделя. Емполи остава 11-и с 36 точки и просто ще доиграе сезона, защото няма шанс за нищо по-сериозно.