Лацио и Интер изиграха зрелищен двубой в 35-я кръг на италианската Серия А, като гостите измъкнаха победата с 2:1 с гол в 84-ата минута, а домакините завършиха мача с девет човека, след като получиха два червени картона. С поражението Лацио остана 63 точки на третото място във временото класиране и продължава битката за място в Шампионската лига три кръга преди края на сезона в Италия. Лацио е на точка от втория Рома и на три от четвъртия Наполи.

Интер пък също гони целта си – участие в евротурнирите и вече е седми с 52 точки в актива си, на две от шестия Сампдория.

Лацио поведе още в 8-ата минута, когато Фелипе Андерсон показа чудесен поглед върху играта и намери Антонио Кандрева, който пък отигра отлично топката и вкара за 1:0. Гостите веднаха опитаха да върнат попадението, като в 15-ата минута Ернанес пусна хубав пас към Мауро Икарди, но той пропусна.

Домакините останаха с човек по-малко в 24-ата минута, след като бразилецът Маурисио получи директен червен картон, след необмислено нарушение. Само две минути по-късно Лацио бе наказан, след като Андерсон Ернанес показа страхотни качества и с хубав изстрел реализира за 1:1.

След почивката домакините стигнаха до нова добра възможност, като в 59-ата минута Мирослав Клозе успя да стигне до топката и стреля ниско по тревата, но Самир Ханданович внимаваше и спаси вратата си.

В 61-ата минута обаче Лацио трябваше да преглътне нов удар, след като вратарят Федерико Маркети получи червен картон и така домакините не само останаха с девет човека на терена, но и Интер получи правото да изпълни дузпа. Аржентинецът Мауро Икарди обаче сгреши от бялата точка и резултатът остана 1:1 в тази 63-ата минута. Икарди стреля слабо, а това позволи на влезлият от резервната скамейка Етрит Бериша да отрази удара.

Лукас Подолски демонстрира чудесно владеене на топката в 78-ата минута след пас към него и стреля, но прекалено слабо. Пет минути по-късно пак Подолски се пребори за топката и опита да нанесе удар, но бе блокиран.

В 84-ата минута обаче Интер успя да се възползва от численото си преимущество и поведе с 2:1. Ернанес получи от Матео Ковачич и отправи страхотен удар, насочен към долния десен ъгъл на вратата на Лацио, с което гостите взеха преднина, а в крайна сметка триумфираха с победата.