Аталанта победи Болоня с 2:1 в последен двубой от 17-ия кръг в Серия А. Бергамаските стигнаха до победата на „Ренато Дал`Ара“ след обрат през втората част на срещата, който затвърди добрите им резултати срещу "червено-сините". "Богинята" няма загуба от болонци вече в шест поредни срещи - 4 победи, 2 равенства.

Италианският флангови нападател Рикардо Орсолини резултата още в шестата минута, за радост на всички привърженици на „рособлу“.

През втората част „нерадзурите“ от Бергамо взеха нещата в свои ръце. Джан Пиеро Гасперини вкара в игра Жереми Бога и Давиде Дзапакоста на почивката и това моментално имаше ефект. Само две минути след подновяването на играта Тюн Копмайнерс изравни след асистенция на котдивоарското крило.

Единадесет минути след изравнителния гол падна и победният. Негов автор бе 19-годишният датчанин Расмус Хойлунд.

До края на срещата домакините от Болоня опитаха да възстановят ремито, но не успяха и остават на 12-а позиция в класирането с 19 пункта. Те са доста далеч от опасната зона, където под №18 в таблицата е Верона с 9 точки.

Отборът от Бергамо пък се качи на шестата позиция с 31 пункта. Същият точков актив имат още двата римски гранда. Лацио е пети с по-добри показатели, а Рома седми съответно.