Дженоа, с Андрей Гълъбов в състава си, подчини Лацио с 2:1 след късна драма в мача от 23-ия кръг на Серия А. Българският национал, който игра в целия двубой, асистира при първото попадение за гостите, а победният гол падна в продължението. 

Горан Пандев откри резултата за „грифоните“, а Марко Пароло изравни. Успехът донесе Диего Лаксалт, който се разписа и още веднъж, но голът е бе зачетен след намесата на видеоарбитража.

Така Дженоа събра 24 точки на 13-о място. Лацио е трети с 46. Лидер е Наполи с 60 пункта.

Първото полувреме премина в спокойно темпо, а всичко по-интересно се случи през вторите 45 минути. В 53-ата минута Лукас Лейва, който бе на обещаваща позиция, получи чудесен пас, но изстрелът му бе блокиран от бранител.  

Само две минути след това Дженоа поведе. Горан Пандев получи страхотен пас с пета в наказателното поле от Андрей Гълъбинов, овладя добре и шутира точно за 1:0.

Радостта на гостите обаче не трая дълго и точно след час игра лациалите изравниха. Касерес отправи нещо средно между центриране и удар от дистанция, а Марко Пароло отклони в мрежата на Дженоа за 1:1.

Диего Лаксалт получи находчив пас и се разписа в 82-ата минута. След използване на видео-технологиите обаче попадението не бе зачетено, тъй като стана ясно, че уругваецът си е помогнал с ръка при овладяване на топката.

Така след подновяването на играта Чиро Иммобиле бе на косъм от това да се разпише, но Перин направи превъзходно спасяване.

В продължението на мача Джеоа все пак нанесе своя съкрушителен удар. Оскар Хилйермарк прати страхотна топка, която стигна до Лаксалт, който се разписа с глава и така донесе победата на своя тим – 2:1.