Отборът на Сасуоло разби с 5:1 Емполи на "Карло Кастелани" и изпревари тосканци по голова разлика във временното класиране. С победата "неровердите" събраха 28 точки, като толкова имат и тосканци. Четири пункта по-напред са тимовете на Фиорентина, Рома и Лацио, които заемат местата от 6-о до 8-о. С по два гола за тима от Реджо Емилия се отчетоха Джакомо Распадори и Джанлука Скамака.

Европейският шампион с Италия от миналото лято Доменико Берарди откри за тима на Алесио Диониси в 13-ата минута от дузпа, но шотландският халф Лиъм Хендерсън изравни само три по-късно. Все пак тимът от Реджо Емилия събра сили и поведе отново чрез Джакомо Распадори в 24-ата минута. До края на полувремето не паднаха повече голове, въпреки че и двата отбора имаха своите възможности.

Втората част не започна никак добре за "адзурите", като четвърт част след нейното начало, те останаха с 10 души на терена след два бързи жълти картона на младата надежда в отбрана Матиа Вити.

Фактът, че са с човек повече даде импулс на гостите и в 67-ата, резервата в този мач Джанлука Скамака направи 1:3. Четири минути по-късно Распадори се записа отново сред голмайсторите, реализирайки четвърти гол за играчите в бял спортен екип. В добавеното време на срещата Скамака от няколко метра отбеляза пети съкрушителен гол във вратата на Гилермо Викарио.