Клубовете от Серия А отново проведоха телеконференция относно новостите около коронавируса. За момента шефовете на италианския футбол не могат да определят точна дата за възобновяване на първенствата, въпреки че подновяване около 10-и май изглежда все по-вероятно, след като стана ясно, че всички местни шампионати трябва да приключат преди 30 юни. 

В най-лошият случай, при спиране на шампионата изцяло, загубите ще възлизат на около 800 милиона евро, което ще наложи държавата да се намеси, за да спаси няколко клуба от фалит. 

Очевидно идеята за плейофи не е по вкуса на никого. Друг вариант, който е сред обсъжданите, е намаляне на заплатите на футболистите. Няколко клуба от Серия А обмислят блокиране на плащанията през март, въпреки че за подобна крачка е необходимо позволение от футболната федерация, с която трябва да се постигне споразумение. 

Сред обсъжданите теми бе и провеждането на тренировките, което вече предизвика известно напрежение, тъй като Лацио и Наполи смятат да възобновят подготовката си идния понеделник. Клубовете обаче са задължени да следват наложените от властите правила, а нови указания на правителството следва да бъдат получени през следващите дни.