Италианка превзема сърцата на феновете в родината си, а славата ѝ започва да се носи и отвъд Ботуша. Тя се казва Агата Чентасо, играе за Венеция и е достойна конкурентка на Ана Мария Маркович от Грасхопър, която минава за най-красивата футболистка. Сега обаче ценителите са раздвоени, защото брюнетката от Серия Б не отстъпва по нищо, пише telegraph.bg.

Агата носи №90 и играе като крило. Наред с футбола, е почитател на литературата. Обича да цитира Данте Алигиери, което личи и в Инстаграм. Там хубавицата представя себе си с откъс от „Рай“, третата част на „Божествена комедия“ - „Любовта движи слънцето и другите звезди“.

Нейната първа любов е футболът. Запалила се от баща си и двамата си братя, с които ритала в двора.

Футболът е постоянна тема и у дома, тъй като нейният любим мъж също е посветен на играта. Андреа Милиорини е на 34, с 5 години по-голям от Агата, и играе в Лавело в Серия Д. Върхът в кариерата му е участието в Серия Б с екипа на СПАЛ. Той обаче не може да се мери по популярност с Чентасо и има скромните 2000 последователи. Тя пък е с почти 52 000 и със сигурност ще трупа още, след като водещи медии не само в Италия посветиха материали на нея.

Красавицата има и голямо сърце и в пълното си с ангажименти ежедневие намира време и да помага на хората с увреждания, изпълнявайки ролята на социален работник.

ОЩЕ СНИМКИ НА ЧЕНТАСО - ТУК