Ювентус стана за седми пореден път шампион на Италия, след като завърши 0:0 при гостуването си на Рома в мач от предпоследния 37-и кръг на Серия А. Рома завърши двубоя в намален състав, след като Наинголан беше изгонен в 68-ата минута на срещата.

Закономерно сякаш предвид и домакинството Рома започна по-активно двубоя. Джеко опита интересен удар в 8-ата минута след пас от Пелегрини, но не сполучи да открие резултата. Две минути по-късно Наинголан стреля опасно, но топката мина над вратата.

Постепенно Ювентус успокои играта и двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

В 48-ата минута Пауло Дибала вкара топката в мрежата, но попадение не беше зачетено, след като страничния съдия вдигна флага за засада.

Раджа Наинголан беше изгонен в 68-ата минута на срещата, след като получи втори жълт картон от съдията, оставяйки съотборниците си в намален състав.

Рома имаше предимство при ударите към вратата, но до гол така и не се стигна.

Така Ювентус стана шампион за седми пореден път, кръг преди края, след като е недостижим на върха с актив от 92 точки, а Рома е трети със 74. 

Това е втори трофей в рамките на няколко дни, след като "старата госпожа" спечели и Купата на страната след победа над Милан с 4:0. Така за четвърти пореден път Юве печели и шампионската титла и Купата на страната.