Сасуоло записа втора поредна победа над силен съперник в Серия А. След като миналата седмица момчетата на Алесио Дионизи разбиха Милан с 5:2 на „Сан Сиро“, сега те надвиха с минималното 1:0 Аталанта на своя „Мапей Стейдиъм“. В герой за отбора от Реджо Емилия се превърна Арман Лориен, който вкара единствения гол.

С успеха Сасуоло се отдалечи на 10 точки от опасната зона, като към момента заема 15-о място с 23 пункта. 18-и е Верона с 13. „Богинята“ пък е на пета позиция с 38 точки, колкото имат четвъртият Лацио и шестият Милан.

Мачът не се разви особено добре за бергамаските, коиот останаха с човек по-малко още в средата на първото полувреме. Грубо влизане на Йоаким Мееле в краката на Доменико Берарди бе преразгледано чрез ВАР, след което датчанинът бе пратен в съблекалните.

Численото предимство подейства като допинг за „неровердите“ и те моментално наложиха натиск на своите гости.

Усилията в зелено и черно се увенчаха с попадение след почивката. Арман Лориен отбеляза във вратата на Хуан Мусо след подаване на Рикардо Маркица. Този гол се оказа и единственият в срещата, в чийто край и Луис Муриел от "нерадзурите" си изкара червен картон.