Доменико Берарди неутрализира гола на Матиа Дестро за Дженоа и по този начин продължи негативната серия на генуезците при Андрий Шевченко. Двата отбора направиха равенство – 1:1, на „Мапей“, а Дженоа вече не може да победи в 17 поредни мача, когато те са от Серия А.

„Грифоните“ успяха да вкарат само два гола от заставането на Шева начело, но след като Сасуоло не действа добре при ранна атака, хитрото движение на Дестро с пета назад измами защитата, за да донесе на гостите изненадващата преднина в осмата минута.

До края на срещата Салваторе Сиригу направи няколко добри спасявания срещу Джакомо Распадори и Берарди през първата част.

Едва в ранните етапи от втората част Сиригу бе призован към по-сериозни действия, за да откаже шанса на Грегоар Дефрел. Сасуоло продължи да натиска и се върна в резултата, след като Дженоа не успя да изчисти напред спорна топка, за да може Берарди да вкара деветия си гол в италианския футбол досега.

Резултатът остави Сасуоло на 13-ото място в Серия А, макар да няма победа в последните три мача. Дженоа се спусна до 19-ото място преди решаващ сблъсък с друг кандидат за изпадане – Специя.