Съставът на Сасуоло постигна втора домакинска победа от началото на сезона, след като раби отбора на СПАЛ с 3:0 на собствения стадион в двубой от 4-тия кръг на Серия А. Головете бяха дело на Франческо Капуто в 26-та и 45-та минута, като в началото на втората част Афред Дънкан добави и трето попадение. 

Двубоят започна в умерено темпо, като и двата състава имаха своите добри мигове. Все пак постепенно домакините взеха контрол и в средата на първата част взеха аванс. След хубава контраатака Грегоар Дефреле изведе Капуто фронтално пред вратата на СПАЛ, като нападателят не сбърка, за да направи резултата 1:0. 

До края на полувремето натискът на "зелено-черните" се засили, като с пропуск се отчете Доменико Берарди. Все пак в 2-та добавена минута на частта логичното се случи. След постепенна атака Афред Дънкин намери Берарди около точка на дузпата, а звездата на тима отклони добре към Капуто, който не сгреши, за да удвой аванса на състава.

Втората част започна по същия начин, по който и завърши. След кратко разбъркване топката стигна до Берарди, който отново предпочете да подава, този път към Дънкън. Полузащитникът нямаше проблем да вкара на опразнената врата, за да оформи крайното 3:0. 

По този начин съставът на Доменико Де Дзерби записа втори успех за сезона, при също толкова поражения. Сасуоло заема 6-то място, докат СПАЛ остава 18-ти с едва 1 победа и три загуби от първите 4 мача.