Отборът на Сасуоло разгорми гостуващия Дженоа с 5:0 в мач от 37-ия кръг на италианската Серия А. Головете отбелязаха Хамед Жуниор Траоре в 26-ата, Доменико Берарди в 39-ата, Франческо Капуто на два пъти в 74-ата и 77-ата и Джакомо Распадори в 74-ата минута. 

С тази победа "неровердите" събраха 51 точки и са 8-и, докато Дженоа са 17-и с 36 точки, на само една от последния в опасната зона Лече. В последния кръг възпитаниците на Роберто Де Зерби приемат Удинезе, докато за Дженоа решителния мач ще бъде домакинство на Верона. 

Другият борещ се оцеляване тим - Лече постигна изключително важна победа с 2:1 при гостуването си на Удинезе. Домакините откриха чрез Самр в 36-ата минута, но Марко Маноску, от дузпа, в 40-ата и Джанлука Лападула в 81-ата минута донесоха трите точки за тима на Фабио Ливерани. 

Gulliver/GettyImages
86 снимки

Лече са 18-и с 35 точки, на точка от Дженоа. В последния кръг те приемат Парма в мач, който ще определи дали тимът ще остане или ще изпадне от Серия А, но ще се надява и "грифоните" да не победят Верона у дома. Удинезе са 13-и с 42 точки и в неделя имат гостуване на Сасуоло.

В друг мач от тази вечер Верона победи изпадналия СПАЛ с 3:0. Попаденията реализираха Самуел Ди Кармине на два пъти (7', 11') и Давиде Фараони в 47-ата минута. Верона са девети с 49 точки и в последния кръг гостуват на Дженоа. СПАЛ са последни с едва 20 пункта. 

Gulliver/GettyImages
44 снимки