Сампдория победи Фиорентина с 4:1 като домакин в среща от 37-ия кръг на първенството на Серия А и със сигурност спаси мястото си в италианския елит и през следващия сезон.

С успеха Сампдория се изкачи до 15-ото място във временното класиране с 36 точки, колкото има и 16-ият Специя. Фиорентина остава на седмо място в Калчото с 59 точки, пропускайки да измести шестия Рома, който е с 60 в актива си. Осмият Аталанта също има 59 към момента.

Футболистите на Самп имаха преимущество в срещата, а Алекс Ферари откри за домакините в 16-ата минута след асистенция на Антонио Кандрева. 39-годишният Фабио Куалярела направи резултата 2:0 в 30-ата минута.

Третият гол бе дело на норвежкия полузащитник Мортен Торсби, който се разписа за 3:0 в 71-ата минута на двубоя, а Кандрева добави втора асистенция на сметката си. Осем минути по-късно, в 83-ата Абделхамид Сабири бе точен за 4:0 за "моряците".

Аржентинецът Николас Гонсалес оформи крайното 4:1 в 89-ата минута след дузпа, отсъдена за игра с ръка.

Домакините завършиха мача с човек по-малко след като Омар Коли получи червен картов в четвъртата минута на добавеното време.